Портфолио

Как започна
Четиринадесетгодишен открих дърворезбата и това беше любов от пръв поглед. В училище получих основата, но за да стигна дотук ми трябваха години упорит труд. Нивото, което съм достигнал, е след извървян дълъг път и много, много, много работа.
Пластичната, бароковата и възрожденската дърворезба , характеризиращи се с дълбочина , са моята страст.

 

 Дейности
1980 – до момента – Работя като дърворезбар на свободна практика.
Работа с изискванията на всеки клиент-както разработване на оригинални дизайни, така и създаване на реплики. Общите проекти включват:

 

Как работя
Опитът ми включва изработване на дърворезби по мои проекти и по идея на клиента, възстановяване на стари образци, реплики на оригинални дърворезби, изработка на мебели с висока художествена стойност, плетене на интериорни ратанови мебели, позлатяване… За финалното покритие на мебелите използвам стара оригинална техника на френч полиш /шеллакова политура/, восъчна политура, позлатяване със златен варак/24 карата/, шлагметал и кракелови бои /за боядисаните или рисувани мебели/, които трябва да придобият старинен вид. Тези технологии придават много добра завършеност на мебелите и дърворезбите, подпомагат тяхната дълговечност и съхранение. Предлагам ви да разгледате малка част от съхранените снимки за периода на моя 40-годишния труд като дърворезбар и реставратор. Интересът ми беше най-вече към пластичната, бароковата,църковната и миниатюрната дърворезба. С годините започна да ме вълнува реставрацията. Към списъка поетапно се прибавяха позлатяването и плетенето на ратан.
Занимавам се и със струговане на дърво – струговане на купи за интериора , на дървени детайли за парапети и стълбища.
Нестандартните проекти заемат особено място в сърцето ми. Там мога да изразя себе си и да покажа уменията си – идейни и практически.
Дърворезбите, които правя по поръчка, са съообразени изцяло с желанията на клиентите. При необходимост консултирам. Държа всичко, което излиза от ръцете ми, да изглежда естетически и не правя компромиси.
N

Реплики на класическите дърворезби (бароков, рококо и сецесион)

N

Реставрация на мебели

N

Рамки за картини, огледала и гоблени

N

Миниатюрна дърворезба

N

Църковна дърворезба

N

Плетене на ратан

Част от моите услуги

Рамки за картини, огледала, гоблени

Пана, скулптурни дърворезби, стативи

Реставрация на старинни мебели, столове, маси

Икони, църковни и домашни иконостаси

Рисуване

Плетене на ратан

Кутии за бижута, бижута от дърво

Поставки за ловни трофеи и украса на ловни оръжия

Тавани, парапети, стълбища

Работно време

Понеделник – Петък
  09:00
– 19:00

Събота
9:00 - 17:00

Неделя
Почивен ден

Свържете се с мен!

Ние сме насреща!