Стълбища и парапети

Стълбища и парапети има във всеки дом, като видът и размерите са в зависимост от проекта на къщата и желанието на собствениците.

Стълбищата могат да бъдат външни и вътрешни; широки, тесни, вити и спираловидни; с парапети или без;  метални, с плочи, дървени… – според предназначението и параметрите, с които се разполага.

В този сайт ще ви  представям  модели дървени стилбища, изпълнени по поръчка.

1 – 1-1 Стълбище със струговани балюстри. Те не са много широки, не са разположени нагъсто, светли са . Всички тези особености, събрани накуп, определят цялостната визия на стълбището. То изглежда леко , въздушно и нежно с елегантно стругованите балюстри .

2 – 2-3  Стълбище за къща. Развито е на три етажа. Изчистено и стои малко строго с отсечените си форми. Извитият завършек на парапета омекотява заострените върхове на носещите колони, а дърворезбата върху него го прави произведение на изкуството.

3 – 3-3 Стълбище със струговани балюстри . Дърворезбата, разположена по стълбището,парапетът с красиво извит край, изработените като въже детайли, тъмният цвят – всичко това ,събрано накуп, определя визията на стълбището. Тъмният цвят му придава строгост, но формата на балюстрите я смегчава . То е много стабилно, като в същото време не изглежда тромаво. Дърворезбата, в конкретния случай, помага  да изглежда малко архаично. Такава е и идеята.