УСЛУГИ

Рамки за картини, огледала, гоблени

Когато сляза в ателието и хвана чука и длетото, за да работя върху определена рамка, аз се отдавам изцяло на работата си. Обикновено те са в стила на любимата ми барокова дърворезба.

Естествено, има и различни предизвикателства, с които трябва да се справям.Като например рамката , където тряваше да съчетая хармонично четири различни стила . Това ми позволява да не зациклям и да не изпадам в рутина, което би се отразило върху качеството на изпълнение.

Когато едно нещо го повтаряш многократно, в един момент може да загубиш интерес и да започнеш да претупваш работата. Не бих си го позволил.

Тавани, парапети, стълбища

Дърворезбованите тавани са характерни за епохата на Възраждането. Присъстват като цели тавани или само за акцент като розета. Те придават усещане за патриархалност, идилия, домашен уют и топлота.

Ненапразно и до ден днешен може да ги видите в много български къщи. Прекрасно е , прибирайки се у дома, да се потопиш в усещането за природа.

Какво е къща без стълбище и стълбище без парапет?

Стълбищата могат да бъдат външни и вътрешни; широки, тесни, вити и спораловидни;с парапети или без; метални, с плочи, дървени... - според предназначението и параметрите, с които се разполага.

В този сайт ще ви представям модели дървени стилбища и парапети, изпълнени по поръчка.

Пана, скулптурни дърворезби, стативи

Дом без украса е скучен и неприветлив. Декорацията може да каже много за обитателите му.

Преди да предприемем такива стъпки, добре е да се поинтересуваме и да придобием малко култура в тази насока. Има правила, към които трябва да се придържаме, ако искаме да имаме истински естетичен дом.

Тук ще получите ценни съвети относно интериорния дизайн.

Каква е първата асоциация, когато чуете думата "статив"? Да, художник, който рисува картина. Платното е на статива, палитрата до него, четката в ръка, природата наоколо и той твори. Това са работните стативи, които често имат формата на триножници и са много практични.

Но има и стативи , украсени с дълбока дърворезба и с художествена стойност . Техни притежатели са най-вече заможни хора, любители на антиквариат или колекционери -ценители . Интересни стативи могат да се видят в галерии, където стоят много добре, в книжарници , в частни домове...

Стативи, имащи история, се радват на голяма популярност. Много копия са направени на различни от тях, като например този на княгина Евдокия. Той е много елегантен и изящен. Княгинята е рисувала и го е ползвала ,за да поставя на него платната си.

Реставрация на старинни мебели

Хората се привързват към вещите си. И страдат, когато се повредят. Тогава на помощ идва реставраторът. Той може да ги спаси , обнови и да удължи живота им.

Не е тайна, че старинните мебели са здрави, направени от истински материал и с качествена изработка. Това също е причина много хора да се обръщат към старинните и антчните мебели. Всяко чукнато или ожулено ръбче, или проядено от дървояди местенце, придава особен чар на старинната мебел. И, както казва един мой приятел - реставратор Тодор Паунов, това е "целувката на времето". Целувката понякога e излязла извън контрол, тогава на помощ пак идва реставраторът.

Плетене на ратан

Дали има човек, харесващ истинските старинни мебели, който да не си е пожелавал да има вкъщи поне една ратанова ?

Ратанът , дори и само като акцент, придава усещане за тежест, но с характерната за него въздушност.

За да бъде дадена мебел стойностна, ратанът трябва да бъде изплетен на място, ръчно.

Продават се готови платна, които могат да се оформят според необходимите размери. Но тогава не говорим за ръчна изработка и за качество.

Ако искате да имате самочувствието на горд собственик на истинска ратанова мебел, вече знаете какво да търсите.

Струговане на дървени елементи, купи

Позлатяване със златен варак и шлагметал

Икони, църковни и домашни иконостаси

Няма дърворезбар, който да не е направил поне една икона в живота си. Църковната тематика е тясно свързана с българските занаяти, и по-специално с дърворезбата.

Създаването на икона пречиства по специален начин, прави те по-човечен, по-мъдър, по-доброжелателен.

Пожелавам на всички, който ще станат притежатели на някоя от моите икони, да имат същите усещания.

.

Поставки за ловни трофеи и украса на ловни оръжия

Ловни оръжия - думи, палещи кръвта на мъжете, събуждащи ловеца , преследвача, състезателя, победителя, покорителя и закрилника...

Когато ловните оръжия се превърнат в страст и хоби, логично е да им се обърне специално внимание. Дръжка и кания с ловна сцена ще отличат всеки нож и ще му придадат индивидуалност.

Вземете идея от какво се нуждаете като разгледате галерията . Мога да помогна със съвети и предложения според предпочитанията на притежателя на оръжие. Същото се отнася и за поставките за ловни трофеи.

Кутии за бижута, бижута от дърво

Светът без жената? Жената без бижута?

Бижута без място за съхранение?

В галерията ще ви представям бижута, подходящи за жени с различен темперамент.

Кутиите за бижута също ще са в различен стил и с разнообразен дизайн.Имам много добри приятели, запалени по антиките. Те са българка и белгиец. Живеят основно в Белгия, но лятото прекарват дълго време в България. Обичат да се глезят с пурети. А пуретите се продават в много симпатични кутии. Те ми ги дават и аз ги правя за бижута. Слагам им крачета, различни орнаменти, позлата, оцветявам ги...Резултат - по-строги, по-романтични, по-изчистени , лъскави...изборът е голям, но пак работя изключително по поръчка.

Няма да бъдат пренебрегнати и мъжете, и те ще могат да намерят нещо за себе си.

Рисуване

Не си човек на изкуството, ако не си нарисувал поне една-две картини.

Е, и аз не устоях на изкушението. Дърворезба, дърворезба...реставрация...но друго си е да релаксираш с четка или молив в ръка и като краен резултат да се полюбуваш на едно красиво тяло. Като направих равносметка на картините си, оказа се , че приоритета се пада на женските тела. Те, разбира се, не са оставяли равнодушни много художници.

Наред с тези картини ,в галерията може да се полюбувате и на такива с друга тематика.

Искрено се надявам, че ще има по нещо за всеки вкус.